ΔΙΕΘΝΕΣ
15/02/2017 10:12 EET | Updated 15/02/2017 10:12 EET

Οι Τούρκοι κατασκευάζουν τρία «νησιά» στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Deejpilot via Getty Images
Ortakoy Mosque on the Bosphorus in Istanbul, Turkey

Τρία νέα τεχνητά νησιά αποφάσισε να κατασκευάσει η Τουρκία στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στο Πεντίκ.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της Hurriyet τα τρία τεχνητά νησιά, συνολικής έκτασης 603.500 τ.μ θα αποτελούνται από χώρους διασκέδασης, θαλασσίων σπορ, ιστιοπλοΐας, πάρκα, τεχνητές λίμνες, καφετέριες, εστιατόρια και ποδηλατοδρόμους.

Επιπλέον τα νησιά θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας κρεμαστής κλειστής γέφυρας, ενώ στα σχέδια συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή ενός σταθμού Τελεφερίκ και ενός σταθμού θαλάσσιων ταξί. Επίσης, θα κατασκευασθεί και μία μεγάλη γέφυρα που θα συνδέει τα τρία νησιά με την περιοχή Πεντίκ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το πρώτο νησί έχει σχεδιαστεί να καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 372.000 τμ και θα διαθέτει έναν μεγάλο χώρο πικνίκ, καθώς και ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, κωπηλασία, ράφτινγκ και μπιτς βόλεϊ. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μίας παραλίας και μίας πισίνας, έναν φάρο και ένα υπόστεγο φύλαξης σκαφών.

Το κέντρο θαλάσσιων σπορ θα περιλαμβάνει επίσης χώρους για υδατοσφαίριση και υποβρύχια σπορ, ολυμπιακών διαστάσεων ανοικτές και κλειστές πισίνες, χώρους για κωπηλασία, υποβρύχιο χόκεϊ, υποβρύχιο ράγκμπι και σχολή καταδύσεων.

Το δεύτερο νησί θα είναι 125.000 τμ και θα περιλαμβάνει εξίσου χώρους θαλάσσιων σπορ, όπως επίσης και γήπεδα μίνι γκολφ, παγοδρόμιο, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ενοικίασης σκαφών, στίβο, ποδηλατόδρομο, διάδρομο προσγείωσης και πολλά πάρκα.

Sponsored Box