ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/02/2017 12:12 EET | Updated 21/02/2017 12:52 EET

Για προσέγγιση Τούρκων στα Ίμια μιλούν τουρκικά ΜΜΕ. «Δεν υπάρχει περιστατικό» λέει η Αθήνα

Eurokinissi

Συνεχίζεται, όπως όλα δείχνουν, το μπαράζ τουρκικών δημοσιευμάτων για επεισόδια την περιοχή των Ιμίων, με νέες αναφορές σήμερα ότι σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε σε απόσταση δύο μέτρων τα Ιμια.

Δείτε βίντεο που δημοσιεύει η Hurriyet

Ωστόσο από την πλευρά της η Αθήνα διαψεύδει ότι υπήρξε σχετικό περιστατικό. Ειδικότερα, ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει: «Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ηλεκτρονική έκδοσης της Aksam (με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan) αναφέρει ότι «οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνεχίζουν τις περιπολίες στα Ιμια, σήμερα πλησιάζοντας σε απόσταση δύο μέτρων, προέβησαν σε εξέταση των βραχονησίδων από το σκάφος και τράβηξαν φωτογραφίες. Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στρατός απλά παρακολουθούσε του Τούρκους αξιωματικούς από απόσταση ενός μιλίου».

Ακόμη, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sozcu, μεταδίδει, ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο, με το όνομα «Yasinbey» της εταιρείας «Karadeniz Powership» μήκους 170 μέτρων, παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Την ίδια στιγμή όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής υπ' αριθμ. 101, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και το πλοίο Yasinbey, το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

Sponsored Post