«Οι Σουηδοί θα έπρεπε να παίρνουν άδεια από τη δουλειά για να κάνουν σεξ», λέει δημοτικός σύμβουλος

«Οι Σουηδοί θα έπρεπε να παίρνουν άδεια από τη δουλειά για να κάνουν σεξ», λέει δημοτικός σύμβουλος
Roman Maerzinger via Getty Images

Mπορεί η Σουηδία να μην καταφέρει να θέσει τελικά σε λειτουργία το σχέδιό της για την εργάσιμη ημέρα των έξι ωρών, καθώς τα έξοδα για κάτι τέτοιο ξεπερνούν τα οφέλη, αλλά όπως όλα δείχνουν ολοένα και περισσότερες προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι με στόχο την ευτυχία των εργαζομένων.

Αυτή τη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του χωριού Οβερτονέα στη βόρεια Σουηδία προτάθηκε ένα αρκετά ασυνήθιστο μέτρο σχετικά με τα εργασιακά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει The Local, o 42χρονος Περ Ερικ Μούσκος, δημοτικός σύμβουλος του χωριού, πρότεινε στο συμβούλιο, να νομοθετήσουν το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να παίρνει κάθε ημέρα μια ώρα άδεια για να κάνει σεξ.

«Υπάρχουν έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία», είπε ο Περ Ερικ Μούσκος, μιλώντας στο AFP. «Όλα έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσων», προσέθεσε.

Εκτίμησε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πολύ χρόνο να κάνουν σεξ οπότε φροντίζουμε να τους προσφέρουμε τον χρόνο που ίσως δεν έχουν.

«Η μία ώρα διαλείμματος είναι αποκλειστικά αφιερωμένη γι’ αυτόν τον σκοπό και όχι για να πάει ο εργαζόμενος βόλτα ή για να ψωνίζει. Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε πώς θα αξιοποιήσει ο καθένας τον χρόνο του στο τέλος της ημέρας», συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος.

Δημοφιλή