ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2017 06:45 EET | Updated 24/02/2017 06:45 EET

Υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων το αεροδρόμιο της Μοσούλης

NurPhoto via Getty Images
Iraqi forces fighting to retake Mosul airport from ISIL fire a missile from a rocket launcher on February 23, 2017. (Photo by Andrea DiCenzo/NurPhoto via Getty Images)

Οι ιρακινές δυναμεις έχουν πλέον θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Μοσούλης, μετά την εκκαθάριση της ζώνης του αεροδρομίου και από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ISIS, δήλωσε ιρακινός στρατηγός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροδρόμιο έχει απελευθερωθεί πλήρως», δήλωσε ο στρατηγός Αμπάς αλ Τζουμπούρι, διοικητής της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (FIR) του υπουργείου Εσωτερικών, υπό την ηγεσία της οποίας έγινε η επίθεση στο αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν σε συνοικία της δυτικής Μοσούλης για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες που έχουν εξαπολύσει την επιχείρησή τους για την ανακατάληψη της πόλης αυτής από το ISIS.

Ο Σάμι αλ Αρίντχι, υπολοχαγός των επίλεκτων ιρακινών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων δήλωσε ότι οι άνδρες του ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση και ένα χωριό στη νοτιοδυτική Μοσούλη και εισέβαλαν σε μια κατοικημένη συνοικία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, την οποία κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του ISIS το 2014.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)