ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2017 04:52 EET | Updated 24/02/2017 04:52 EET

Καμμένος: Για τους δύο Τούρκους κομάντος θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη

NurPhoto via Getty Images
Greek Minister of Defence Panos Kammenos attend US President Barack Obama arriving in Athens, Greece on November 15, 2016(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)

Για τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη, βάσει των νόμων και των διεθνών συμβάσεων, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για «απώλεια ψυχραιμίας» από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο κ. Καμμένος είπε οτι  «η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την κρίση» και πρόσθεσε ότι διεξάγεται ένας πρωτοφανής μιντιακός πόλεμος για γεγονότα που δεν υπάρχουν.

«Στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Δεν είχε γίνει καμία πτήση ελικοπτέρου.Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα ψύχραιμες και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή της εθνικής κυριαρχίας» τόνισε ο κ. Καμμένος, σχετικά με τις αναφορές για περιστατικά στα Ίμια.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και την κριτική που άσκησε για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ  ο κ. Καμμένος είπε ότι ο  ίδιος απαντά ως υπουργός σε ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή και δεν έχει γίνει καμία ερώτηση, εκτός από του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για τα εξοπλιστικά. Δεν "ψωνίζω" εγώ, η Βουλή θα αποφασίσει» είπε ο κ. Καμμένος.

«Όταν ο κ. Φίλης επιτέθηκε κατά των Ποντίων τον μπλοκάραμε, όταν επιτέθηκε κατά της Ορθοδοξίας, τον μπλοκάραμε, θα ξαναμπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας» δήλωσε σχετικά.

 «Όσοι κι αν ονειρεύονται τη ρήξη της συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ονειρεύονται μέχρι το 2019 ίσως και μέχρι το 2023» είπε ο υπουργός.