ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2017 12:32 EET | Updated 24/02/2017 12:33 EET

Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Η χώρα βουλιάζει συνολικά στο τέλμα της παρακμής»

NurPhoto via Getty Images
Opposition leader Kyriakos Mitsotakis of the conservative Greek political party New Democracy makes a statement after the parade of the memorial day parade in Thessaloniki, on October 28, 2016 for Greece against Italy and Germany during the second world war and the famous "No" or "Oxi" to the Italians on 28 of October 1940. Mr. Mitsotakis is considered to be the next prime minister of Greece. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)

"Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της κυβέρνησης. Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στη χώρα και όπως τονίζει, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε, πώς, αλλά και αν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων, μέτρα που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους, ενώ τονίζει πως οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της ελάφρυνσης του χρέους, στόχοι απαραίτητοι για να αποφύγουμε ένα τέταρτο Μνημόνιο, χάνονται από τον ορίζοντα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ περιγράφοντας μια πολύ ζοφερή κατάσταση κατηγορεί τον πρωθυπουργό πώς δεσμεύει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα, αντί να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων, ώστε να αναπνεύσει η οικονομία την ίδια στιγμή που η χώρα παραπαίει και η οικονομία εξαντλεί τα τελευταία της αποθέματα, μέσα σε ένα κλίμα αφόρητης αβεβαιότητας και γενικευμένης καχυποψίας. Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά πως «τον τελευταίο μήνα, έχασαν τη δουλειά τους 30.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά γι' αυτούς κανένας από τους κυβερνώντες δεν νοιάστηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ωφελούνται από τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» ενώ επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ πως αν από πέρυσι η χώρα είχε αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, τώρα δεν θα συζητούσαμε καν για νέα μέτρα. «Δεν θα χρειαζόταν. Γιατί θα είχε ήδη υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και η πατρίδα μας θα έκανε μια νέα αρχή. Γιατί το ζήτημα δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση, αλλά όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών. Με τη σημερινή κυβέρνηση, η χώρα βουλιάζει συνολικά στο τέλμα της παρακμής» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας και πάλι εκλογές. «Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.

Οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα. Μπορούμε να βγούμε από αυτήν τη δίνη. Μπορούμε να φέρουμε νέες και καλύτερες δουλειές. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες κρατικές δαπάνες και συμμάζεμα του Δημοσίου. Με αλλαγές στο κράτος και την οικονομία. Με τολμηρή απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κρατισμού. Καιρός να προχωρήσουμε μπροστά. Τα ψέματα και η προπαγάνδα δεν μπορούν να κρατάνε την Ελλάδα καθηλωμένη. Η χώρα πρέπει να μείνει ζωντανή. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με αυτήν την κυβέρνηση» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.