ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/03/2017 02:15 EET | Updated 02/03/2017 02:15 EET

Τι κατέθεσε ο οδηγός ταξί που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας. «Ένιωσα κάτι στα αυτιά και λιποθύμησα»

EUROKINISSI

Η κατάθεση του πρώτου οδηγού ταξί που έπεσε θύμα πυροβολισμών στις 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Νέα Ερυθραία αποτελεί «οδηγό» για τις έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό παρανοϊκού –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- ατόμου που δολοφόνησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης αυτοκινητιστή στην Κηφισιά.

Ο 32χρονος οδηγός ταξί κατάθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.: «Ο άνδρας αυτός μου έκανε ένα απόγευμα Σαββάτου σήμα να σταματήσω σηκώνοντας το χέρι. Ήταν σε μία ώρα που είχε αρχίσει να νυχτώνει. Μπήκε μέσα φορώντας κουκούλα και κάθισε στο πίσω κάθισμα. Το μόνο που μου είπε είναι ‘θέλω να με πας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (Κηφισιά)’. Δεν ξαναμίλησε μετά και δεν μου έκανε κάτι εντύπωση πάνω του για να τον θεωρήσω ύποπτο. Πήγαινα με χαμηλή ταχύτητα όταν με πυροβόλησε. Ένιωσα κάτι στα αυτιά. Λιποθύμησα και έμεινα μέσα στο ταξί. Όταν συνήλθα ειδοποίησα τους δικούς μου να έρθουν».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η επίθεση σε βάρος του μπορεί να ήταν ένα «δοκιμαστικό» χτύπημα για τον δράστη που σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις. Αυτό έκανε τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν εκτέλεσε εν ψυχρώ στην Κηφισιά έναν 52χρονο οδηγό ταξί από τη Νέα Ιωνία. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δολοφονία της Τρίτης έγινε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, δρόμο τον οποίο είχε αναφέρει ως προορισμό του ο δράστης στον 32χρονο αυτοκινητιστή που πυροβολήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν πως ο δράστης χρησιμοποιεί μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα.

Ο 32χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει συγκρατήσει χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη, ο οποίος πιθανότατα ήταν νεαρής ηλικίας. Τη στιγμή που ένοιωσε τον έντονο πόνο περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι δεν άκουσε ήχους πυροβολισμών, αναφορά που οδήγησε στην εκτίμηση ότι ήταν κάποιο όπλο με σιγαστήρα.

Η δολοφονία του 52χρονου

Η δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι τον 52χρονο εν κινήσει. Το ταξί κύλησε για λίγο, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε αντίκρισε νεκρό τον οδηγό και ειδοποίησε την Αστυνομία.