ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2017 02:54 EET | Updated 07/03/2017 03:28 EET

Ιράκ: Οι ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν κεντρικό κτήριο διοίκησης στη Μοσούλη, μετά από νυχτερινή επίθεση κατά των τζιχαντιστών

ARIS MESSINIS via Getty Images
Iraqi forces gather in position as they prepare for clashes with Islamic State (IS) group fighters in Mosul on March 5, 2017, during an offensive to retake the western parts of the city from the jihadists.Iraqi forces attacked four jihadist-held areas in Mosul, the latest push in a battle for the city's west that has displaced more than 45,000 people since it began. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Oι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού έχουν υπό τον έλεγχό τους το κεντρικό κτίριο διοίκησης στη Μοσούλη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου.

Οι ειδικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο κτίριο, αλλά και στο γειτονικό σύμπλεγμα των κυβερνητικών κτιρίων τη νύχτα, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Αμπντέλ Αμίρ αλ-Μοχαμαντάουϊ, εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

“Σκοτώθηκαν δεκάδες τζιχαντιστές,” δήλωσε ο ίδιος αναφορικά με τις απώλειες του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε υπό τον ελέγχό του, το κτίριο.

Η κατάληψη του αναφερόμενου κτιριακού συγκροτήματος, θα βοηθήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, να επιτεθούν στους τζιχαντιστές στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπό το πλαίσιο των επιθετικών επιχειρήσεων ανακατάληψης της Μοσούλης.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ έθεσαν υπό τον ελέγχό τους το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, το οποίο λεηλατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, κατά την κατάληψη της πόλης, το 2014, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Οι ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης, το κτήριο του δικαστηρίου του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αντισυνταγμτάρχη Αμπντέλ αλ-Μοχαμαντάουϊ, εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου των Εσωτερικών στο Ιράκ.

Το δικαστήριο αυτό, είχε γίνει γνωστό για τη σκληρότητα των αποφάσεων που εξέδιδε. Μεταξύ αυτών, λιθοβολισμοί, πτώσεις ανθρώπων από κτίρια, αποκεφαλισμοί, αλλά και ακρωτηριασμοί χεριών, στο πλαίσιο της εξτρεμιστικής ιδεολογίας των τζιχαντιστών.

Τόσο το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, όσο και το δικαστήριο είναι στην ίδια περιοχή με το κεντρικό κτίριο διοίκησης, στο οποίο επιτέθηκαν τη νύχτα οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)