ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2017 13:59 EET | Updated 07/03/2017 13:59 EET

Φόνος στο Λας Βέγκας: Το ευφυές σχέδιο που οδήγησε τις αρχές στα ίχνη ενός serial-killer

Getty Images/Moment Open

Με έναν έξυπνο και ασφαλή τρόπο κατάφεραν οι αστυνομικοί του Λας Βέγκας να συλλάβουν τον δολοφόνο δύο άστεγων.

Όλα άρχισαν στις 4 Ιανουαρίου, όταν εντοπίστηκε το πτώμα του 46χρονου Ντάνιελ Αλντάπε σε μια διασταύρωση στην ευρύτερη περιοχή του Λας Βέγκας. Ο άνδρας, που ήταν άστεγος, είχε χτυπηθεί στο κεφάλι με ένα σφυρί ενώ κοιμόταν. Η περιοχή ήταν απομονωμένη και κανείς δεν γνώριζε ποιος θα μπορούσε να χτυπήσει απρόκλητα έναν άνθρωπο που πάλευε να επιβιώσει.

Έναν μήνα αργότερα, οι αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με ένα ακόμη μακάβριο εύρημα. Στην ίδια περιοχή κειτόταν το άψυχο σώμα του 60χρονου άστεγου Ντέιβιντ Νταν. Ο Νταν είχε επίσης δεχτεί χτυπήματα με σφυρί στον ύπνο του. Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με έναν κατά συρροήν δολοφόνο που χτυπούσε τα πιο ευάλωτα και απροστάτευτα μέλη της κοινωνίας.

Το Λας Βέγκας ήταν για μέρες ανάστατο. Οι άστεγοι έψαχναν απεγνωσμένα ασφαλή μέρη για να κοιμηθούν, φοβούμενοι ότι θα είναι τα επόμενα θύματα του δολοφόνου. Ο τελευταίος φαινόταν δειλός, καθώς έβαζε ως στόχο εκείνους που ήξερε πως δεν θα μπορούσαν να αμυνθούν και κανένας δεν θα αναζητούσε. Για να αποφευχθεί ένα νέο έγκλημα, οι αστυνομικοί κατέστρωσαν ένα ευφυές σχέδιο που θα έριχνε τον εγκληματία στα δίχτυα τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο άνδρας ξαναχτύπησε. Είχε επιστρέψει στην σκηνή του εγκλήματος, ψάχνοντας το επόμενο θύμα του. Μπροστά του βρισκόταν ένα κουβάρι από κουβέρτες, μέσα στο οποίο ένα σώμα έστεκε ακίνητο. Ο άνδρας σήκωσε την κουκούλα της ζακέτας του και έβγαλε ένα σφυρί από την τσάντα. Πλησίασε τις κουβέρτες, κοίταξε γύρω του και στην συνέχεια άρχισε να χτυπά με όλη του την δύναμη το ανθρώπινο σώμα που πίστευε ότι κρυμμένο μέσα στο κουβάρι. Το ψάρι είχε τσιμπήσει το δόλωμα...

Ο 30χρονος Σέιν Σίντλερ κατηγορείται για τον φόνο των δύο αδικοχαμένων άστεγων. Οι αρχές προσπαθούσαν μέρες να τον πιάσουν, τοποθετώντας ανθρωπόμορφες κούκλες κάτω από κουβέρτες στο σημείο όπου συνήθιζε να επιτίθεται. Την Παρασκευή, επέστρεψε. Οι αρχές τον παρακολουθούσαν από κάποιο σκοτεινό σοκάκι και τον έπιασαν επ' αυτοφώρω. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ήξερε ότι κάτω από τις κουβέρτες δεν κοιμόταν κάποιος άνθρωπος. Αν και οι αρχές δεν έχουν πειστεί, θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο Σίντλερ είναι πράγματι ο δολοφόνος. Ατράνταχτα στοιχεία όμως δεν υπάρχουν. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Μαρτίου...