ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2017 11:21 EET | Updated 13/03/2017 11:22 EET

Ανάστατο το Κρεμλίνο με το επικείμενο ντοκιμαντέρ του CNN για τον Πούτιν

MIKHAIL KLIMENTYEV via Getty Images
Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with the government at the Kremlin in Moscow on March 25, 2015. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / MIKHAIL KLIMENTYEV (Photo credit should read MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images)

Το Κρεμλίνο αναμένει ότι το ντοκιμαντέρ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN για τον πρόεδρο Πούτιν, με τίτλο «Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο», το οποίο θα προβληθεί σύντομα, θα ασκεί κριτική στον ρώσο πρόεδρο και θα εντάσσεται στο πλαίσιο της υστερίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αμερική σε σχέση με τη Ρωσία. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ, επειδή του προσέφερε την δυνατότητα να διασαφηνίσει την θέση του Κρεμλίνου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, πάνω σε διάφορα ζητήματα.

«Eίναι αυτονόητο ότι θα ήταν αφελής αισιοδοξία να θεωρεί κανείς ότι κάποιο ΜΜΕ μπορεί να ξεφύγει από το πλαίσιο της συναισθηματικού χαρακτήρα υστερίας, η οποία αυτή τη στιγμή δυστυχώς επικρατεί στην Αμερική για την χώρα μας", δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι "αυτό ασφαλώς προσδιορίζει ότι η ταινία θα είναι επικριτική και ότι έγινε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω δαιμονοποίησης της χώρας μας και του προέδρου μας».

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει δει το ντοκιμαντέρ αυτό, αλλά αναμένει να το δει. Παράλληλα ο Πεσκόφ, ο οποίος δίνει συνέντευξη στο ντοκιμαντέρ αυτό, είπε ότι «είναι θετικό» το ότι ο δημιουργός του, ο Φαρίντ Ζακαρία, μας έδωσε την δυνατότητα να «παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στα ζητήματα που θίγονται στο ντοκιμαντέρ, είναι γνωστός στο Κρεμλίνο καθώς παλαιότερα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ υπήρξε συντονιστής στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)