ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/03/2017 12:48 EET | Updated 14/03/2017 12:52 EET

Nέα «ανατριχιαστική» εφαρμογή βρίσκει τα προφίλ αγνώστων στο Facebook, εισάγοντας απλά μια φωτογραφία

facezam

Μια νέα εφαρμογή μπορεί να «σκανάρει» εκατομμύρια φωτογραφίες στο facebook και να βρει βάσει της φωτογραφίας που έχετε εισάγει, το προφίλ του προσώπου σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία μια άγνωστης σε εσάς γυναίκας που μόλις είδατε στο δρόμο και να κάνετε αναζήτηση βάσει αυτής της φωτογραφίας για να βρείτε το προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την εφαρμογή Facezam, που δημιούργησε ο Βρετανός Τζακ Κένυον και υπόσχεται πως θα φέρει το τέλος στις «ανώνυμες, απρόσωπες κοινωνίες» που ζούμε...Οι χρήστες θα μπορούν να ταυτοποιούν οποιονδήποτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» και υπόσχεται πως η όλη διαδικασία αναζήτησης παίρνει μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Η εφαρμογή, που θα είναι διαθέσιμη από τις 21 Μαρτίου σε iOs, έχει ήδη δοκιμαστεί και παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ακρίβειας στις αναζητήσεις (περίπου 70%).

Ωστόσο, το λανσάρισμα της εφαρμογής μπορεί να καθυστερήσει καθώς σύμφωνα με το Facebook, παραβιάζει την πολιτική προστασίας δεδομένων της εταιρείας.

Πηγή: Telegraph