ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/03/2017 13:20 EET | Updated 15/03/2017 13:20 EET

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση Στουρνάρα - Νουί

Τράπεζα της Ελλάδος

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Η σημερινή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, οι προοπτικές τους το 2017 και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν τα κύρια θέματα των συζητήσεων που είχε η κυρία Νουί με τον κ. Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών κρίνονται ιδιαιτέρως θετικά.

Η πρόεδρος του SSM, που είναι ουσιαστικά ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, με τα οποία είχε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για θέματα τραπεζικής εποπτείας και τα ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM.

Χθες, η κ. Νουί, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών πρέπει να μειωθούν κατά 40 δισ. ευρώ.

Sponsored Post