ΔΙΕΘΝΕΣ
17/03/2017 05:00 EET | Updated 17/03/2017 10:07 EET

Πλήγματα από ισραηλινά αεροσκάφη κατά στόχων στη Συρία και εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον τους

JACK GUEZ via Getty Images
An Israeli F-15 fighter jet performs in an air show during the graduation ceremony of Israeli air force pilots at the Hatzerim base in the Negev desert, near the southern Israeli city of Beer Sheva, on December 29, 2016. / AFP / JACK GUEZ (Photo credit should read JACK GUEZ/AFP/Getty Images)

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός από πολλούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον αεροσκαφών τους που επιχειρούσαν στη Συρία.

Σειρήνες ήχησαν στους ισραηλινούς οικισμούς στην κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, και δύο μάρτυρες είπαν στο Reuters πως άκουσαν μια έκρηξη λίγα λεπτά μετά.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν αργότερα πως ένας από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους είχε αναχαιτιστεί. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Ιερουσαλήμ, χιλιόμετρα μακριά. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές.

«Τη νύχτα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στόχευσαν πολλαπλούς στόχους στη Συρία. Αρκετοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Συρία μετά την αποστολή και τα συστήματα αεράμυνας των IDF (οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) αναχαίτισαν έναν από τους πυραύλους» ανακοινώθηκε.

Από πλευράς της, η διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε πως ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο και έπληξαν έναν στρατιωτικό στόχο κοντά στην Παλμύρα, σε μια επιθετική ενέργεια που «βοηθά το Ισλαμικό Κράτος». Όπως συμπλήρωσε, οι αεράμυνές του κατέρριψαν ένα από αυτά και προκάλεσαν ζημιές σε ένα δεύτερο.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε αμέσως, επισημαίνοντας ότι τα αεροσκάφη του που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή στη Συρία δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες πλήγματα για να αποτρέψει την παροχή όπλων στην υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολά του Λιβάνου, που πολεμά στο πλευρό του συριακού κυβερνητικού στρατού. Το Ιράν, κύριος αντίπαλος του Ισραήλ, είναι ο πιο σταθερός υποστηρικτής της κυβέρνησης Άσαντ, την οποία υποστηρίζει στέλνοντας μαχητές πολιτοφυλακών για να πολεμήσουν στο πλευρό της. Το Ισραήλ ανησυχεί πως η Χεζμπολά προσπαθεί να αποκτήσει προηγμένα όπλα, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναντίον του.

Sponsored Post