ΔΙΕΘΝΕΣ
18/03/2017 15:23 EET | Updated 18/03/2017 15:23 EET

Σύλληψη οπαδού του Τραμπ που έστειλε επικίνδυνο giph σε δημοσιογράφο που πάσχει από επιληψία

Twitter - screenshot

Στην σύλληψη ενός άνδρα που ευθύνεται για την αποστολή ενός επικίνδυνου giph σε έναν δημοσιογράφο τον προηγούμενο Δεκέμβριο προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο 29χρονος Τζον Ριβέλο από το Μέριλαντ κατηγορείται ότι απέστειλε μέσα Twitter μια φωτογραφία που αναβόσβηνε στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κουρτ Όιχενβαλντ, με στόχο να του προκαλέσει κρίση επιληψίας. Το επικίνδυνο giph έγραφε μάλιστα την φράση «σου αξίζει μια επιληπτική κρίση για τις αναρτήσεις σου».

Σύμφωνα με το BBC, ο Όιχενβαλντ πάσχει πράγματι από επιληψία και η κινούμενη φωτογραφία του προκάλεσε κρίση. Ο Ριβέλο φέρεται ακόμα να προέτρεψε και άλλους χρήστες του Twitter να «σπαμάρουν», όπως είπε, τον δημοσιογράφο, με στόχο «να δούμε εάν θα πεθάνει».

Ο Όιχενβαλντ δήλωσε στους New York Times ότι η αποστολή της φωτογραφίας δεν διαφέρει από την αποστολή άνθρακα με έναν φάκελο, καθώς έχει συνέπειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παραλήπτη. Ο ίδιος υπέφερε από κρίσεις για μια εβδομάδα μετά το περιστατικό, ενώ αποκάλυψε ότι 40 ακόμα άτομα του έστειλαν την φωτογραφία, τα στοιχεία των οποίων ερευνά το FBI.

Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο ο Ριβέλο έθεσε ως στόχο τον Όιχενβαλτ, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από την επίθεση μίσους βρίσκονται οι αναρτήσεις του, στις οποίες ασκεί κριτική στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Όλα δείχνουν ότι ο δράστης είναι οπαδός του δισεκατομμυριούχου που ήθελε να «φιμώσει» τον δημοσιογράφο.