ΔΙΕΘΝΕΣ
23/03/2017 11:02 EET | Updated 23/03/2017 11:22 EET

Θυμός στα social media για όσους τραβούσαν selfies στo Γουεστμίνστερ αντί να βοηθούν τους τραυματίες

Toby Melville / Reuters
An injured man is assisted after an attack on Westminster Bridge in London, Britain March 22, 2017. REUTERS/Toby Melville

Δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά και σίγουρα δεν είναι η τελευταία φορά που θα γίνει αυτή η «συζήτηση». Τη στιγμή που άνθρωποι κείτονταν αιμόφυρτοι στο σημείο της επίθεσης που σημειώθηκε στο Λονδίνο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να τραβήξουν βίντεο, φωτογραφίες ή ακόμη και selfies για να μπορέσουν στη συνέχεια να της αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ηθικό, ανήθικο, απάνθρωπο, γελοίο, απαράδεκτο, χρήσιμο; Όπως και να χει οι φωτογραφίες που τράβηξαν και ανάρτησαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου από τραυματισμένους πολίτες αντί να τους βοηθήσουν, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όπως επισημαίνει και το BBC που συγκέντρωσε κάποιες από αυτές.

«Με θυμώνει τόσο πολύ που οι άνθρωποι σκέφτονται να τραβήξουν φωτογραφίες θυμάτων πριν τους βοηθήσουν- απόλυτα αηδιαστικό»

«Αυτοί που τραβάνε selfies και φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί θα πρέπει να βρεθούν και να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Απόλυτα αηδιαστικό»

«Το να τραβάτε φωτογραφίες ανθρώπους που είναι τραυματισμένοι είναι αηδιαστικό- αφήστε κάτω το τηλέφωνο και βοηθήστε τους!»

«Να τραβάς φωτογραφίες τραυματίες και να τις αναρτάς στο Twitter αντί να τους βοηθάς, φίλε μου είναι σοκαριστικό»

«Κάποιος κείτεται τραυματισμένος στη γέφυρα. Ένας τύπος κάθισε εκεί και βγάζοντας φωτογραφίες. Σύγχρονη κοινωνία. Σοκαριστικό»

«Υπάρχει κάτι πολύ χυδαίο στο να τραβάς φωτογραφίες ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί»

«Απελπίζομαι στην ιδέα πως οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι να τραβούν φωτογραφίες ενώ άλλοι παλεύουν για τη ζωή τους»

«Το να τραβάς φωτογραφίες θυμάτων, που έχουν παρασυρθεί από αυτοκίνητο είναι απαίσιο αλλά η selfie με selfie stick = επαναπροσδιορίστε την ύπαρξή σας τώρα»

«Γιατί στέκονται εκεί τραβώντας φωτογραφίες, βίντεο και selfies;!;!!!! Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να επαναξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους στη ζωή»

«Μισώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν συμβαίνουν τόσο τρομερά πράγματα. Σταματήστε να στέκεστε και να βγάζετε φωτογραφίες και βίντεο των τραυματιών στο Γουέστμίνστερ»

«Τίποτα δεν με θυμώνει περισσότερο από τους ανθρώπους που εμποδίζουν τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας για να τραβήξουν φωτογραφίες στο Γουεστμίνστερ»

Sponsored Post