ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2017 05:34 EET | Updated 24/03/2017 06:34 EET

Υπερήφανος που είναι Έλληνας δηλώνει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους

NICHOLAS KAMM via Getty Images
White House chief of staff Reince Priebus speaks to reporters as he leaves a House Republican conference meeting at the US Capitol in Washington, DC, on March 23, 2017.US President Donald Trump held last-minute negotiations with fellow Republicans to avoid a humiliating defeat Thursday in his biggest legislative test to date, as lawmakers vote on an Obamacare replacement plan which conservatives threaten to sink. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και επιφανών ομογενών παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, για να τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης από τους Τούρκους.

Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μελισσανίδης, και άλλοι παράγοντες από την Ομογένεια και την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το www.mignatiou.com o αντιπρόεδρος, Μάικλ Πένς, μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επειδή δέχθηκε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και για την υποστήριξη του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Μετέφερε, δε, τους χαιρετισμούς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου και θα μιλήσει για την Ομογένεια και την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος είπε χαριτολογώντας ότι ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, που είναι ένας υπερήφανος Ελληνοαμερικανός, τον κάλεσε στο δείπνο. Μίλησε επίσης για τη συνεισφορά των Ελληνοαμερικανών στην Αμερική. Ο κ. Πρίμπους μίλησε για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και για τα σχέδια του για την Αμερική και τον αμερικανικό λαό. Στους δημοσιογράφους μίλησε για την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η Δημοκρατία, η οποία ανθεί και στην Αμερική. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τον ελληνικό λαό και τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Την χαρακτήρισε σπουδαία παράδοση για τον Λευκό Οίκο και θύμισε ότι ξεκίνησε από έναν σπουδαίο πρόεδρο τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, όπως είπε.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real, ο κ. Πρίμπους συζήτησε με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, περί επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο μέσα στο 2017 και παρέμβασης των ΗΠΑ ώστε να υπάρξει μια λύση σε σχέση με την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει ή όχι στην ελληνική διάσωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον κ. Πρίμπους τη συνδρομή της αμερικανικής πλευράς στο ΔΝΤ ώστε να ξεκαθαρίσει το Ταμείο τη θέση του έως το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου.Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Καμμένο για το ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους εταίρους και υποσχέθηκε ότι θα το συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post