ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/03/2017 06:34 EEST | Updated 28/03/2017 06:44 EEST

Ιστορικός δημιούργησε την πιο μεγάλη συλλογή από συσκευές βασανιστηρίων

Facebook/ Steve Santini

Ο Στιβ Σαντίνι, ένας Καναδός ιστορικός διαθέτει μία όχι και τόσο συνηθισμένη συλλογή. Ο 53χρονος έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συλλογή από συσκευές βασανιστηρίων τις οποίες δοκιμάζει ο ίδιος πρώτα στον εαυτό του.

Ένα βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του τον δείχνει να σφίγγει το δάχτυλό του σε μία από αυτές τις σοκαριστικές συσκευές με τόση πίεση μάλιστα μέχρι που το ραγίζει.

«Όταν η συσκευή άρχισε να πιέζει το δάχτυλό μου αισθάνθηκα άβολα, μετά από λίγο ένιωθα ένα μούδιασμα. Αυτό ήταν ένα προειδοποιητικό σημάδι για να σταματήσω αλλά αντ' αυτού έσφιξα περισσότερο το δάχτυλό μου στη συσκευή και προκάλεσα ο ίδιος τον αυτοτραυματισμό μου», λέει ο ιστορικός, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Σαντίνι έχει δημιουργήσει μια συλλογή από 220 αντίκες συσκευών βασανιστηρίων, όπως οι βρετανικές βίδες του 17ο αιώνα και μαστίγια του 18ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκαν για την τιμωρία των κρατουμένων.

«Δεν αγαπώ αυτά τα όργανα. Στην πραγματικότητα, θεωρώ ότι πολλά από αυτά είναι αποκρουστικά. Τα συλλέγω επειδή είμαι γοητευμένος με τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν και τα χρησιμοποίησαν» εξηγεί.

«Δεν έχουμε αλλάξει ως είδος. Σίγουρα, η τεχνολογία μας μπορεί να εξελιχθεί, αλλά εμείς δεν έχουμε. Είμαστε ακόμα άπληστοι, παρανοϊκοί, δεισιδαίμονες , όπως ήμασταν ανέκαθεν. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας κρύβονται στην "ψυχή" των βασανιστηρίων», προσθέτει.