ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/03/2017 10:45 EEST | Updated 30/03/2017 10:45 EEST

Νοβότνι: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει πορεία η ΕΚΤ

Bloomberg via Getty Images
Ewald Nowotny, governor of Austria's central bank and European Central Bank (ECB) governing council member, gestures during a news conference to announce the European Central Bank's interest rate decision in Vienna, Austria, on Thursday, June 2, 2016. The European Central Bank kept its stimulus program unchanged and said it will start buying corporate bonds next week, as measures announced two months ago kick in. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει εν πολλοίς καθορίσει την πορεία της πολιτικής της για φέτος και δεν υπάρχει ανάγκη να την αλλάξει εκτός κι αν η ανοδική πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης αποδειχθεί ότι έχει διάρκεια, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ερωτηθείς εάν οι αγορές ερμήνευσαν ορθώς τις τελευταίες κατευθύνσεις πολιτικής της ΕΚΤ, ο Νοβότνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Η στρατηγική για το 2017 έχει σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί και κατά την άποψή μου δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε από αυτή».

Η κεντρική τράπεζα πρέπει να ενεργήσει με σταθερό χέρι με βάση τα οικονομικά θεμελιώδη που θα πρέπει να εξεταστούν στενά για τη βιωσιμότητά τους, δήλωσε ο Νοβότνι που είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Διαβάστε επίσης:

Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters)