ΔΙΕΘΝΕΣ
04/04/2017 12:45 EEST | Updated 04/04/2017 12:45 EEST

H άνοιξη ήρθε και επίσημα στην Ιαπωνία. Oι κερασιές άνθισαν μετατρέποντας το Τόκιο σε μία ροζ πόλη

Tomohiro Ohsumi via Getty Images
TOKYO, JAPAN - APRIL 04: People pose for selfie photographs in front of cherry trees in bloom on April 4, 2017 in Tokyo, Japan. Japan's cherry blossom season is reaching its climax this week. The season officially kicked off on March 21, 2017, when the Japanese Meteorological Agency confirmed the flowers on a sample tree in the Yasukuni Shrine were in bloom in Tokyo. (Photo by Tomohiro Ohsumi/Getty Images)

Οι κερασιές άνθισαν στην Ιαπωνία και χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ueno Park του Τόκιο για να θαυμάσουν την ομορφιά αυτή της φύσης που σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης.

Η Ιαπωνία είχε ανακοινώσει ότι η άνοιξη θα άρχιζε στις 21 Μαρτίου καθώς είχαν ανθίσει οι κερασιές στον βωμό Γιασακούνι. Ωστόσο αυτό δεν είχε συμβεί σε άλλα μέρη της χώρας, λόγω του κρύου που επικράτησε ξαφνικά.

Σήμερα η θερμοκρασία ανέβηκε στους 17 βαθμούς Κελσίου και έκανε τον κόσμο να βγει στα πάρκα για να τηρήσει την παράδοση "hamami", δηλαδή να δει και να θαυμάσει τα υπέροχα ροζ λουλούδια των κερασιών.

Κάτω από τις ανθισμένες κερασιές, κάτοικοι του Τόκιο έκαναν πικ-νικ, όπως και εργαζόμενοι μετά τη δουλειά τους.

Μοναχοί περπατούσαν στα μονοπάτια του πάρκου Ueno παίζοντας φλάουτο, ενώ ο κόσμος μέσα σε βάρκες στο ποτάμι μπροστά από τον περίβολο των Αυτοκρατορικών Ανακτόρων στο Τόκιο θαύμαζε το τοπίο.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Photo gallery Tokyo cherry trees See Gallery

Sponsored Box