ΔΙΕΘΝΕΣ
04/04/2017 09:56 EEST | Updated 04/04/2017 11:01 EEST

Ταύρος πέταξε στον αέρα και κάρφωσε ματαδόρ με τα κέρατά του ενώ το κοινό ξεσπούσε σε κραυγές σε αρένα της Μαδρίτης

Προσοχή, σκληρές εικόνες

Ματαδόρ υπέστη εκτεταμένα τραύματα όταν ο ταύρος με τον οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος στην αρένα τον κάρφωσε κατ' επανάληψη με τα κέρατά του στο πρόσωπο, τη γλώσσα και τον λαιμό.

Ο Ντανιέλ Γκαρθία Ναβαρέτε, έκανε την παρθενική του εμφάνισή ως ματαδόρ στην διάσημη αρένα Πλάθα δε Τόρος δε Λας Βέντας στη Μαδρίτη μπροστά σε 10.000 θεατές που ξέσπασαν σε ουρλιαχτά όταν ο ταύρος των 453 κιλών, επιτέθηκε στον 23χρονο ταυρομάχο.

Ο ζώο αν και ήταν τραυματισμένο και αιμορραγούσε όχι μόνο τρύπησε με τα κέρατα του άνδρα αλλά τον πέταξε στον αέρα με κάποιους να σχολιάζουν πως ο νεαρός άνδρας έμοιαζε από μακριά με πάνινη κούκλα.

Διαβάστε επίσης: «Ιερή» οργή για το «έθιμο» που απαιτεί τώρα και το θάνατο της μητέρας του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ

Η αρχική εκτίμηση των θεατών ήταν πως ο ταύρος είχε τραυματίσει ελαφρά και μόνο μια φορά τον ματαδόρ άλλα όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί τουλάχιστον τέσσερα τραύματα: δύο στο λαιμό και δύο στο σαγόνι. Επίσης έχει υποστεί κάταγμα στην κλείδα και σοβαρές βλάβες σε νεύρα και μύες.

Οι χειρούργοι στο νοσοκομείο του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του ως σοβαρή.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούλιο σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος ματαδόρ σε ισπανική αρένα ταυρομαχίας μετά από 30 χρόνια. Το γεγονός σόκαρε πολλούς και έφερε στο προσκήνιο μια διαρκής συζήτηση για την κατάργηση ή μη αυτού του «εθίμου». Η δε «παράδοση» που ήθελε τη θανάτωση του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ αλλά και τη μητέρας του, για να «τελειώσει» η γενιά του, ξεσήκωσε μια δίκαιη κατακραυγή.

Photo gallery Ταυρομαχία See Gallery

Πηγές: Independent, RT

Sponsored Box