ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/04/2017 13:29 EEST | Updated 04/04/2017 13:30 EEST

Σε αποχή διαρκείας τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Eurokinissi

Αποχή διαρκείας από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο αποφάσισε τη Δευτέρα 3/4 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, λόγω των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Σχολή.

Τα μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών υποστηρίζουν ότι η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή σε χιλιάδες ασθενείς με οικονομική αδυναμία.

H απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικής:

Η ΓΣ των μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ της 3ης Απριλίου 2017, αποφάσισε την επ’ αόριστόν αποχή από το κλινικό και διδακτικό εκπαιδευτικό έργο, (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό) διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της Σχολής, που αφορούν την μηδενική χρηματοδότηση της Σχολής, την υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό - διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, την δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία του ΕΛΚΕ και την νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ που απορρέουν από παλαιότερα ψηφισμένους νόμους.

Η ΓΣ εκδηλώνοντας εμπράκτως το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους ασθενείς , αποφάσισε οι κλινικές προπτυχιακού 2ου και 3ου ορόφου να είναι ανοικτές από τις 24 Απριλίου και μετά, κάθε Τετάρτη 9.00-13.00, όπου θα αντιμετωπίζονται τα επείγοντα προβλήματα που θα παρουσιάζονται σε ασθενείς που η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Διευθυντές εργαστηρίων θα καθορίσουν το προσωπικό που θα απασχοληθεί εκ περιτροπής , ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να συνοδεύουν τους ασθενείς τους.

Η ΓΣ αποφάσισε επίσης την σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 24 Απριλίου όπου θα επανεξετασθεί η κατάσταση των προς επίλυση θεμάτων.

Κ. ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος