ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2017 08:31 EEST | Updated 19/04/2017 08:31 EEST

Αστυνομικοί κατά αστυνομικών έξω από το Κογκρέσο της Βραζιλίας

Cesar Okada via Getty Images
Riot policemen in Rio de Janeiro.

Εκατοντάδες Βραζιλιάνοι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Κογκρέσο της χώρας την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για ένα σχέδιο αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης και μείωσης των επιδομάτων.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την γυάλινη είσοδο του Κογκρέσου, όμως βρήκαν αντιμέτωπους τους συναδέλφους τους που έχουν αναλάβει την φύλαξη του κτιρίου. Αυτό που εκτυλίχθηκε ήταν μια σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών, με εκείνους που εκτελούσαν το καθήκον τους να κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά των συναδέλφων τους.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο έχει στόχο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη, την στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Βραζιλία εργάζονται συνήθως μέχρι το 54ο έτος της ηλικίας τους. Οι συντάξεις φαίνεται να ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό της χώρας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην χώρα, έγιναν ορισμένες αλλαγές στην μεταρρυθμιστική πρόταση, με το συνταξιοδοτικό όριο να μειώνεται στα 60 έτη. Ωστόσο, 27 ενώσεις αστυνομικών ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Sponsored Box