ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/04/2017 05:36 EEST | Updated 19/04/2017 05:36 EEST

Τούρκος δικηγόρος ζητά άσυλο στην Ελλάδα. Πέρασε παράνομα στη Σύμη την παραμονή του δημοψηφίσματος

cilindoro via Getty Images
Simi Island (Greece)

Mια νέα υπόθεση πιθανής φυγάδευσης νεαρού Τούρκου δικηγόρου φέρεται να δηλώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης φαίνεται να απασχολεί τις διωκτικές αρχές Σύμης και Ρόδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ο 28χρονος «πέρασε» παράνομα στην Ελλάδα «την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς προκειμένου, όπως κατέθεσε να ταξιδέψει ακολούθως στην Στοκχόλμη. Συγκεκριμένα αποβιβάστηκε από ομοεθνή διακινητή στη νησίδα "Νίμος" της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου 201» ενώ υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα καθώς εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από αυτή.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στο Λιμενικό, γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», που ανέλαβε την μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ. Αυτός τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος» κάλεσε το Λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις αρχές.

«Ο 28χρονος υποστηρίζει πως έχει Σένγκεν βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ήθελε όπως κατέθεσε να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο».

Κατά πληροφορίες θα υποβάλει αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα.

Πηγή: Δημοκρατική:www.dimokratiki.gr