ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2017 13:12 EEST | Updated 24/04/2017 13:12 EEST

Βρετανία: Προβάδισμα 21 μονάδων δίνει δημοσκόπηση στους Συντηρητικούς έναντι των Εργατικών

WPA Pool via Getty Images
DUDLEY, UNITED KINGDOM - APRIL 22: Prime Minster Theresa May delivers a stump speech at Netherton Conservative Club during the Conservative Party's election campaign on April 22, 2017 in Dudley, England. (Photo by Chris Radburn - WPA Pool/Getty Images)

Οι Συντηρητικοί της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διατηρούν ευρύ προβάδισμα επί του Εργατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ICM που δημοσιεύεται στον Guardian.

Η δημοσκόπηση αυτή δίνει ποσοστό 48% στους Συντηρητικούς και 27% στους Εργατικούς. Και τα δύο κόμματα εμφανίζονται να έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της περασμένης Τρίτης, ωστόσο η μεταξύ τους διαφορά παραμένει.

Το κεντρώο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10%, όπως και το ευρωσκεπτικιστικό Ukip που βρίσκεται στο 7%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.024 ενηλίκων στο διάστημα μεταξύ 21-24 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η Μέι οδεύει προς μία σαρωτική νίκη που θα μπορούσε να διευρύνει την πλειοψηφία των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο κατά 100 και πλέον έδρες.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)