ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/04/2017 18:55 EEST | Updated 28/04/2017 18:55 EEST

Συντάξεις και «κόκκινα» δάνεια τα «αγκάθια» που παραμένουν στη διαπραγμάτευση

SOOC

Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αντίθετα, όπως σημειώθηκε, υπήρξε συμφωνία στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου. Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Υπενθυμίζεται πως κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει στη HuffPost Greece ότι ο δρόμος για την τεχνική συμφωνία είναι ανοιχτός, «αλλά μένει να δούμε αν υπάρχουν εμπόδια στα τελευταία μέτρα και για τη συνολική συμφωνία».

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και για τη ψήφιση των μέτρων, αλλά και για τις τεχνικές διεργασίες των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών, προκειμένου στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να ληφθεί η πολιτική απόφαση.

Sponsored Post