ΔΙΕΘΝΕΣ
03/05/2017 09:50 EEST | Updated 03/05/2017 09:50 EEST

Δημοσκόπηση: Στο 60% παραμένει ο Μακρόν, έναντι 40% της Λεπέν, εν όψει του β' γύρου των γαλλικών εκλογών

Robert Pratta / Reuters
New official posters for the candidates for the 2017 French presidential election, Emmanuel Macron (L), head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and Marine Le Pen (R), French National Front (FN) political party leader, are displayed in Caluire, near Lyon, France, April 30, 2017. REUTERS/Robert Pratta

Ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να προηγείται με 60% στην πρόθεση ψήφου έναντι 40% για την ακροδεξιά αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway - ίδιο ποσοστό με αυτό που έδινε η εταιρεία την Τρίτη.

Οι δύο αντίπαλοι θα αντιπαρατεθούν το βράδυ σε μια κρίσιμη τηλεμαχία τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Με στόχο να πείσουν τους αναποφάσιστους και όσους σκοπεύουν να απόσχουν προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές, οι δύο φιναλίστ δεσμεύονται να δώσουν σκληρή μάχη στις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Η αποχή, που για πολλούς ενδέχεται να ωφελήσει την άκρα δεξιά, εκτιμάται μεταξύ του 22% και του 28%, ενώ το 18% των ψηφοφόρων που είναι σίγουροι ή σχεδόν σίγουροι ότι θα ψηφίσουν είναι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Elabe.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Box