ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2017 15:38 EEST | Updated 08/05/2017 15:38 EEST

Συνάντηση Λαβρόφ με τον αμερικανό ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον στις 10 Μαΐου

Kommersant Photo via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - APRIL 12: U.S. Secretary of State Rex Tillerson (left) shakes hands with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov after a joint news conference following their talks on April 12, 2017 in Moscow, Russia. (Photo by Dmitry Korotayev/Kommersant via Getty Images)

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον από την 9η ως την 11η Μαΐου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις συνομιλίες τους, που θα λάβουν χώρα τη 10η Μαΐου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις. Στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ, θα συμμετάσχει στη διυπουργική συνεδρίαση του συμβουλίου της Αρκτικής στο Φέρμπανκς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση Τίλερσον Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον , στην οποία αναφέρει ότι «ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη 10 Μαΐου, για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και διμερή ζητήματα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας «θα συζητήσουν για την ανάγκη τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τη διευθέτηση της κρίσης μέσω της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Interfax)