ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/05/2017 17:45 EEST | Updated 08/05/2017 17:58 EEST

Tι θα πει ο Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

SOOC

Συνεδριάζει αύριο την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενόψει της διήμερης συζήτησης στη βουλή για τη συμφωνία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Μετά και την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στο καθολικό όχι του κ. Μητσοτάκη και στα αντίμετρα που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ αναμένεται να περάσει ξανά στην αντεπίθεση απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στην αυριανή ομιλία στην Κ.Ο. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται μεταξύ άλλων ότι:

1. Θα επανέλθει με σημαντική αναφορά στο αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών και τα συμπεράσματα από τη νίκη Μακρόν. (τα βασικά μηνύματα αποτυπώνονται στη δήλωση που έκανε χθες βράδυ).

2. Θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται η ΝΔ να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα.

3. Θα αποδώσει ευθύνες προσωπικά στον κ. Τσίπρα για το 4ο μνημόνιο και θα αναφερθεί στις βαριές συνέπειες που θα έχει η κοινωνία από τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας.

4. Θα εξηγήσει γιατί η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα.

5. Θα υπογραμμίσει ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της ΝΔ.

6. Θα καταγγείλει τη σχέση Τσίπρα - διαπλοκής και θα αναφερθεί στη δημιουργία καθεστώτος που συνδέει οικονομία, δικαιοσύνη και media.