Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το μπουκάλι του νερού μας

Woman's hand holding a bottle of water Pouring water into a glass
Woman's hand holding a bottle of water Pouring water into a glass

Εάν είστε από τους ανθρώπους που πίνουν πολύ νερό (ή προσπαθούν να πίνουν πολύ νερό), θα περιφέρετε μέσα στο σπίτι ή στη δουλειά ένα μπουκάλι για να μην ταλαιπωρήστε με τα πήγαινε - έλα στην κουζίνα.

Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε αυτό το μπουκάλι. Την απάντηση δίνει μέσω του Business Insider η ειδική και συγγραφέας του βιβλίου «Clean My Space» Melissa Maker.

Η ίδια λοιπόν προτείνει να πλένουμε το μπουκάλι όσο συχνά πλένουμε και τα ποτήρια του νερού ή την κούπα του καφέ, δηλαδή μια φορά την ημέρα.

Τώρα, σε κάποια μπουκάλια που έχουν λαστιχένιο στόμιο (όπως τα αθλητικά μπουκάλια), η Maker επισημαίνει ότι πρέπει και αυτά να πλένονται καθημερινά. Προτείνει δε να αφήνουμε το στόμιο όλο το βράδυ μέσα σε ξύδι. Αυτό θα το απολυμάνει, θα απομακρύνει τη μούχλα και τις οσμές. Εάν οι οσμές επιμένουν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Μουλιάστε το σε νερό με μαγειρική σόδα, ακόμη και όλο το βράδυ, εάν η οσμή είναι έντονη. Φυσικά πριν τη χρήση πρέπει να το ξεπλύνετε καλά γιατί αλλιώς θα αφήσει μια αλμυρή γεύση στο νερό.