Μαξίμου: Θετικές πολιτικές απέναντι στην «καταστροφολογία»

Μαξίμου: Θετικές πολιτικές απέναντι στην «καταστροφολογία»
Eurokinissi

«Ψέματα, ψεύδη, ανικανότητα, ανεντιμότητα, κοροϊδία, απάτη, ψεύδος και αυταπάτη, κίβδηλες υποσχέσεις, κούφιες εξαγγελίες, εμπόριο πατριωτισμού, μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ η χώρα, μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία, οι πιο διαπλεκόμενοι, πολιτικοί χαμαιλέοντες, κομματικός στρατός, στενή παρέα του Μαξίμου, αμοραλισμός, αλαζονεία, αδιαφάνεια, αυταρχισμός, θράσος, αφόρητος κυνισμός, αναξιοκρατία, προκλητικά αναξιόπιστοι, μεσάζοντες, απόλυτη παρακμή, παραχάραξη της Ιστορίας, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία, οικοδομούν το δικό τους καθεστώς, ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας και της αποτυχίας».

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που περιείχε η ομιλία Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ, όπως τους κατέγραψε πρόχειρα έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος θέλοντας να εξηγήσει την στρατηγική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το στέλεχος αυτό, η ΝΔ «και για εσωκομματικούς της λόγους, έχει επιλέξει την στρατηγική της πόλωσης και του διχαστικού λόγου». Απέναντι σε αυτή την στρατηγική και αυτό τον πολιτικό λόγο ο Αλ. Τσίπρας (όχι τυχαία λίγες ημέρες μετά την αμερικανική στήριξη για την επόμενη διετία που εκφράσθηκε από την συνέντευξη του πρέσβη Τζέφρι Πράιατ) αντιπαραβάλλει τον θετικό πολιτικό λόγο επικεντρωμένο σε τρία θέματα που ενδιαφέρουν όλους:

-ανάπτυξη και επενδύσεις: επίσκεψη στην Κίνα και συναντήσεις που εκτός του οικονομικού ενδιαφέροντος αναδεικνύουν και τον στρατηγικό ρόλο που έχει η Ελλάδα.

-υγεία: επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να μιλήσει για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας – δηλαδή τον «απεγκλωβισμό» των μεγάλων νοσοκομείων από την υποδοχή όλων των ασθενών και την «διασπορά» της ιατρικής νοσηλείας σε κάθε δήμο.

-παιδεία: 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση εντός της επόμενης τριετίας, υποχρεωτική η φοίτηση στα νήπια και προνήπια, επέκταση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε όλα τα σχολεία της χώρας και στα μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια (σημαίνει την ένταξη 800 σχολείων και 10.000 μαθητών και μαθητριών), διπλασιασμό των σχολείων με σχολικά γεύματα.

Το δίπολο για το Μαξίμου είναι πολιτικές προτάσεις και υλοποίηση πολιτικών απέναντι στον πολιτικό λόγο «του χάους και της καταστροφολογίας» που θεωρούν ότι «έχει κουράσει» και «δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών».

Επισημαίνεται ότι η ανάγκη για θετικές πολιτικές πρωτοβουλίες προκύπτει ως «αίτημα» και από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων που κάνουν στην κυβέρνηση και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην απαντήσει με την συνήθη τακτική «πόλωση στην πόλωση που στήνει η ΝΔ». Επιπλέον στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι έχοντας αποκτήσει ένα ανοικτό πολιτικό ορίζοντα δύο ετών και με τη ΝΔ να μην έχει διατυπώσει ακόμη προγραμματικό λόγο, μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα

Δημοφιλή