ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/05/2017 16:48 EEST | Updated 12/05/2017 17:29 EEST

Για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων κατηγορεί η κυβέρνηση τον Μητσοτάκη

Menelaos Myrillas / SOOC

Για πολιτική σοκ και δέους κατηγορούν κυβερνητικές πηγές τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις προθέσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής χαρακτηρίζοντας «άχρηστους» τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

«Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Καταλογίζουν στον πρόεδρο της ΝΔ δέσμευση για αθρόες απολύσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Για την υλοποίηση δηλαδή του αρρωστημένου του ονείρου για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων».

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές σημειώνουν «δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές».

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ: «Τι μπορεί άραγε να πει ο κ. Τσίπρας στους δημοσίους υπαλλήλους σήμερα; Ότι τους κόβει ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου; Ότι κόβει από τους συνταξιούχους κατά μέσο όρο δυο συντάξεις; Ότι παίζει με τη ζωή των συμβασιούχων που τους κορόιδευε ότι θα τους μονιμοποιήσει; Ότι τους βλέπει όλους ως εκλογική πελατεία; Δύσκολο να καταφέρει να συνομιλήσει πια μαζί τους...».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)