ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2017 16:20 EEST | Updated 15/05/2017 16:33 EEST

Ψηφοφόρος με μαθησιακές δυσκολίες ζητά τη βοήθεια της Μέι και εκείνη δίνει την πιο απογοητευτική απάντηση που μπορούσε

JUSTIN TALLIS via Getty Images
British Prime Minister, and leader of the Conservative party, Theresa May (R) reacts as she talks with a shopper during an election campaign walk about around Abingdon Market near Oxford, north-west of London, on May 15, 2017.Britain goes to the polls on June 8 to elect a new parliament in a general election. / AFP PHOTO / POOL / Justin TALLIS (Photo credit should read JUSTIN TALLIS/AFP/Getty Images)

Αντιμέτωπη με μια δυσαρεστημένη πολίτη βρέθηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Άμπινγκτον στην κεντρική Αγγλία, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 8ης Μαΐου.

Η 50χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες είναι τόσο σοβαρές που όπως είπε δεν μπορεί καν να γράψει μια επιστολή προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τις αρχές. Όταν είδε τη Μέι, άρχισε να την κατηγορεί για τις περικοπές που αποφασίστηκαν στον προϋπολογισμό για τις δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στα επιδόματα αναπηρίας.

«Τερέζα, θα μας βοηθήσεις;» ρώτησε τη Μέι η ψηφοφόρος, που ονομάζεται Κάθι.

«Μιλάω σοβαρά. Θέλω να κάνεις κάτι για εμάς».

Η Τερέζα Μέι άκουσε τα παράπονα της γυναίκας και κούναγε καταφατικά το κεφάλι της προτού προσπαθήσει να εξηγήσει την πολιτική της κυβέρνησής της.

«Θα προχωρήσουμε σε σειρά ενεργειών» απάντησε στεγνά η αμήχανη Μέι, η οποία υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα υπέρ όλων των πολιτών, προτού η ψηφοφόρος την διακόψει.

«Οι πλούσιοι παίρνουν όλα τα λεφτά και εμείς οι πολλοί δεν παίρνουμε τίποτα», είπε η 50χρονη.

«Δεν μπορώ να ζήσω με 100 λίρες (117 ευρώ) τον μήνα. Μου πήραν τα πάντα», εξανέστη η γυναίκα.

Δεν ήταν όμως μόνο η ψηφοφόρος που επιτέθηκε στη Μέι αλλά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης καθώς παρατήρησαν πως όταν η Κάθι την ρώτησε: «Τι θα κάνετε για να βοηθήσετε ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες εκείνη απάντησε: «Έχουμε πολλά σχέδια για την ψυχική υγεία» με την οποία φυσικά δεν συνδέονται οι μαθησιακές δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέι έχει κατ' επανάληψη κατηγορηθεί πως αποφεύγει τις επαφές με ψηφοφόρους αλλά και για τις πολιτικές που προωθεί οι οποίες καταστρέφουν το σύστημα πρόνοιας της χώρας. Αυτή την περίοδο πιέστηκε αρκετά για να κάνει μια ανοιχτή καμπάναι εν όψει των πρόωρων εκλογών που η ίδια ζήτησε και οριστεί για τις 8 Ιουνίου. Εξάλλου παρά τα υψηλά που συγκεντρώνει το συντηρητικό κόμμα η Μέι είναι κάθε άλλο παρά δημοφιλής ενώ επί της ουσίας επωφελείται από τη δυσαρέσκεια που υπάρχει προς το Εργατικό Κόμμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)