ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/05/2017 10:25 EEST | Updated 15/05/2017 10:58 EEST

Αλήθεια ή ψέματα; Οι θεωρίες συνωμοσίας του ΝΒΑ είναι η νέα «μανία» του διαδικτύου

Barry Gossage via Getty Images
PHOENIX, AZ - MAY 14: Kaela Davis #10 of the Dallas Wings shoots the ball against the Phoenix Mercury on May 14, 2017 at Talking Stick Resort Arena in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Barry Gossage/NBAE via Getty Images)

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι η νέα λατρεία των χρηστών του διαδικτύου. Τις «καταναλώνουν» αδιακρίτως περιεχομένου και οι ιστορίες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι θεωρίες συνήθως σχετίζονται με την βιομηχανία του θεάματος, την πολιτική και διάφορα -δυσάρεστα- συμβάντα που έχουν συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Η τελευταία τάση στις θεωρίες συνωμοσίας έχει να κάνει με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τους παίκτες του NBA. «Ειδικός» σε αυτές δεν είναι άλλος από τον YouTuber Mike Korzemba. Το βίντεό του με τίτλο «Ήταν η απόσυρση του Μάικλ Τζόρνταν στην πραγματικότητα μια αποβολή από τον Ντέιβιντ Στερν που έγινε στα μυστικά;», έχει περισσότερες από έξι εκατομμύρια θεάσεις στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον Korzemba, ο Στερν ήθελε να αποβάλει τον Τζόρνταν, ο οποίος τότε είχε σοβαρά προβλήματα με τον τζόγο. Για να αποφύγει την κατακραυγή των οπαδών του, ο ίδιος τον ανάγκασε να αποσυρθεί εθελοντικά. Τέτοιου είδους βίντεο μπορεί να βρει κανείς παντού στο διαδίκτυο.