ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2017 09:40 EEST | Updated 17/05/2017 10:19 EEST

«Παρέλυσε» η χώρα. Eικόνες από τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

SOOC

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα από το πρωί της Τετάρτης ολόκληρη η χώρα ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή του νέου πολυνομοσχεδίου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση από τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στο Σύνταγμα. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, περίπου κατά τις 14:00.

Στις 11:15 ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ που κατευθύνθηκε από την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Στην πορεία των εργαζομένων συμμετέχουν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε πρώτη στο Διοικητήριο, αμέσως μετά έφτασε η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και ακολούθως, η τρίτη πορεία με πρωτοβάθμια σωματεία, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχε ξεκινήσει από την Καμάρα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πορείας, ενώ βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, κάποιοι πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πύλη και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

Νέα συλλαλητήρια έχουν προγραμματίσει για αύριο, στις 7.00 το απόγευμα, η ΕΔΟΘ στο Λευκό Πύργο, το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και την ίδια ώρα και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα μαζί με κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην Καμάρα.

Αθήνα

Photo gallery Athens Strike See Gallery

Θεσσαλονίκη

Photo gallery Thessaloniki strike See Gallery