ΔΙΕΘΝΕΣ
24/05/2017 05:02 EEST | Updated 24/05/2017 05:34 EEST

Βανδάλισαν την απεικόνιση του αρχιεπισκόπου Μακαρίου σε μνημείο στη Κωνσταντινούπολη

HASAN MROUE via Getty Images
A picture taken on February 2, 2015 shows a statue of Cyprus' first president, the late archbishop Makarios III (1926-1977), standing in the centre of the Archbishop's Palace in the heart of the old town of Nicosia. AFP PHOTO / HASAN MROUE (Photo credit should read HASAN MROUE/AFP/Getty Images)

Σε βανδαλισμούς στην απεικόνιση του προσώπου του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που βρίσκεται σε μνημείο στη μνήμη του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, σε πάρκο στην Κωνσταντινούπολη, προέβησαν άγνωστοι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το μνημείο απεικονίζει το στιγμιότυπο από την υπογραφή των συμφωνιών της Ζυρίχης για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε γίνει στόχος έντονων αποδοκιμασιών στα εγκαίνια, την περασμένη Παρασκευή, επειδή δίπλα από το όρθιο άγαλμα του Ντενκτάς φαίνεται ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος μαζί με τον Φαζίλ Κιουτσιούκ, τον Ραούφ Ντενκτάς και τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ .

Άγνωστοι έσπασαν τις απεικονίσεις των προσώπων του Αρχιεπισκόπου και του Κιουτσιούκ, με την είδηση να κάνει τον γύρο τουρκικών και τουρκοκυπριακών ΜΜΕ. Όπως υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η Kibris, εκστρατεία εναντίον της περίληψης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο μνημείο άρχισε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπεϊλικντουζού από το ΑΚΡ, Μουτζαχίτ Μπιριντζί, στην οποία συμμετείχαν ενεργά και άλλα μέλη του ΑΚΡ στην περιοχή.

Sponsored Post