ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2017 15:15 EEST | Updated 27/05/2017 15:15 EEST

Και ο Κούσνερ στο στόχαστρο του FΒI. Σχεδίαζε μυστικές συναντήσεις με Ρώσους διπλωμάτες...

Jim Bourg / Reuters
FILE PHOTO: White House Senior Advisor Jared Kushner listens during President Donald Trump's joint news conference with German Chancellor Angela Merkel in the East Room of the White House in Washington, March 17, 2017. REUTERS/Jim Bourg

Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος κατέχει τον ρόλο άμισθου ανώτατου συμβούλου στον Λευκό Οίκο, βρίσκεται υπό έρευνα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), μετέδωσε χθες, Παρασκευή, η Washington Post.

Σήμερα, Σάββατο, οι New York Times (NYT) δημοσίευσαν ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ο Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, είχε συζητήσει με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ την καθιέρωση ενός μυστικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Τραμπ και της Μόσχας, ώστε να συζητηθεί η στρατηγική που θα εφαρμοστεί στην Συρία, καθώς και άλλα ζητήματα.

Επικαλούμενη τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι η συζήτηση μεταξύ του Κούσνερ και του Ρώσου πρέσβη, Σεργκέι Κίσλιακ, διεξήχθη στα πλαίσια μιας συνάντησης στον Πύργο Τραμπ τον Δεκέμβριο – μια συνάντηση για την οποία δεν γνώριζε τίποτα η μεταβατική κυβέρνηση.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο άνδρες είχε προτείνει τον μυστικό δίαυλο επικοινωνίας, όμως παρών ήταν και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από σειρά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Κρεμλίνου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ πρόσφατα απέλυσε τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, με αφορμή τις έρευνες κατά του Φλιν...

Όσον αφορά τον μυστικό δίαυλο επικοινωνίας για τον οποίο γινόταν λόγος, στην ουσία πρόκειται για συζητήσεις που θα γίνονταν σε κτίρια Ρώσων διπλωματών, όπου δεν θα είχαν πρόσβαση τα αμερικανικά συστήματα επικοινωνίας.