ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2017 15:46 EEST | Updated 28/05/2017 15:59 EEST

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτηρίζει τις θέσεις της Τουρκίας ο Αναστασιάδης

AFP via Getty Images
Cypriot President Nicos Anastasiades talks during a televised news conference at the presidential palace in Nicosia on May 22, 2017. / AFP PHOTO / POOL / Petros Karadjias (Photo credit should read PETROS KARADJIAS/AFP/Getty Images)

Τα περί διαδικαστικών τάχα προτάξεων αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας» και διερωτήθηκε, «αν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει ή απλώς θα μεταβαίνουμε για εκδρομικούς λόγους στη Γενεύη».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο κοινωνικής εκδήλωσης ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξήγησε ότι αν η θέση του για την Γενεύη ήταν «πρόταξη», θα πρέπει να ήταν προ της έναρξης του διαλόγου. Έχουμε εξαντλήσει, είπε, όλα τα περιθώρια που αφορούν τα τέσσερα κεφάλαια.

Συνεπώς, εκείνα που απομένουν, και (αυτό) απαιτείται, διότι είναι ουσιώδη θέματα, είναι ιδιαίτερα εκείνο της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. «Αν η Τουρκία εννοούσε, αυτά τα οποία προβάλλει, θα έπρεπε να αποδεχθεί με δεδομένη την αρχή ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί συμφωνημένο, αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Συνεπώς, τόνισε , η καλή μας πίστη έχει αποδειχθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, ακόμη και μέσα από την πρόταση που υποβάλαμε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)