ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2017 15:51 EEST | Updated 01/06/2017 15:55 EEST

Guardian: Στο στόχαστρο του FBI ο Φάρατζ - Τι σχέση έχει με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο

PATRICK HERTZOG via Getty Images
Former leader of the UK Independence Party (UKIP) Nigel Farage looks on prior to a debate on the conclusions of the last European Council, at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on May 17, 2017. / AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG (Photo credit should read PATRICK HERTZOG/AFP/Getty Images)

Και ο ευρωσκεπτικιστής πρώην ηγέτης του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, έχει μπει στο στόχαστρο του FBI, στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται σχετικά με τις σχέσεις του Κρεμλίνου με την κυβέρνηση Τραμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, ο Φάρατζ φέρεται να διατηρεί σχέσεις με άτομα που συνδέονται τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ, όσο και με τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή της WikiLeaks που επισκέφτηκε ο ίδιος τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η WikiLeaks δημοσίευσε μια σειρά από e-mail της Χίλαρι Κλίντον, γεγονός που εκτιμάται ότι οδήγησε στην ήττα της, με τον Ασάνζ να εκτιμάται πως συνεργάζεται με τη Ρωσία.

Να διευκρινίσουμε ότι ο Φάρατζ, η καμπάνια του οποίου οδήγησε την Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επιβαρύνεται με κάποια κατηγορία και δεν διερευνάται ως ύποπτος από το FBI. Ωστόσο, οι δικές του επικοινωνίες ίσως διελευκάνουν περισσότερο την υπόθεση με τις διασυνδέσεις του Τραμπ και του πρώην συμβούλου του, Μάικλ Φλιν, με την Ρωσία.