ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2017 16:09 EEST | Updated 03/06/2017 16:09 EEST

Υποχωρούν τα ποσοστά της Μέι έναντι του Κόρμπιν. Φόβοι πως δεν θα έχει την πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο

WPA Pool via Getty Images
LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 29: Prime Minister Theresa May answers questions from the studio audience during a joint Channel 4 and Sky News general election programme 'May v Corbyn Live: The Battle for Number 10' at Sky studios on May 29, 2017 in London, England. The 90-minute show, which will feature the first party leader interviews of the campaign, will open with an audience Q&A with Jeremy Corbyn hosted by Sky's Political Editor, Faisal Islam, before being interviewed by Jeremy Paxman. The

Κλείνει διαρκώς η «ψαλίδα» μεταξύ Συντηρητικού και Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να έχει απολέσει την διψήφια διαφορά του 22% που είχε από το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν όταν προκήρυξε εκλογές τον Μάρτιο.

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος έχει πέσει στο 6% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium ενώ οι εκλογές διεξάγονται στις 8 Ιουνίου. Βάσει της έρευνας, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, το κόμμα της Τερέζας Μέι φαίνεται ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται σε 43%, καταγράφοντας πτώση 2% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί βλέπουν το ποσοστό τους να αυξάνεται 2% και να ανέρχεται πλέον στο 37%.

Μια άλλη δημοσκόπηση όμως, της YouGov. δείχνει πως η Μέι φαίνεται να κερδίζει 308 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο στις εκλογές της Πέμπτης, δηλαδή 18 λιγότερες από όσες χρειάζεται για να διαθέτει την πλειοψηφία.

Οι Συντηρητικοί είχαν 330 έδρες στο κοινοβούλιο πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο.

Χθες Παρασκευή η YouGov είχε ανακοινώσει ότι βάσει του μοντέλου προβλέψεών της, οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 313 έδρες στο κοινοβούλιο, 13 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία.

Το Εργατικό Κόμμα εκτιμάται ότι θα κερδίσει 261 έδρες, σημειώνοντας αύξηση από τις 257 που ήταν οι χθεσινές προβλέψεις.

Διαβάστε επίσης: Βρετανικές εκλογές: Ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων για το Brexit

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)