Έκκληση Τσακαλώτου: Μη δώσετε ευκαιρία στους δανειστές

Έκκληση Τσακαλώτου: Μη δώσετε ευκαιρία στους δανειστές
Sooc

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στην ελληνική Βουλή ότι μερίδα των δανειστών απεργάζεται σχέδιο για να μη συζητηθεί η διευθέτηση του ελληνικού χρέους στο έκτακτο Eurogroup έστειλε από τη βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα.

«Είναι κάποιοι που θέλουν να μετατρέψουν τη συζήτηση της Πέμπτης στο Eurogoup αντί για το χρέος να είναι για τα προαπαιτούμενα» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αυτό που σας ζητάω και ζητάω από το ελληνικό κοινοβούλιο είναι να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία «πολλοί αντίπαλοί μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αν ψηφιστούν σήμερα τα προαπαιτούμενα η Ελλάδα θα μπορέσει να θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της ανάπτυξης, της μείωσης του χρέους και να ανοίξει ο δρόμος για την πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, QE, και την έξοδο στις αγορές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι «οι αντίπαλοί μας» δεν είναι ενιαίοι. «Υπάρχουν διαφωνίες εντός Κομισιόν, εντός ΔΝΤ, μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν, ακόμη και μέσα στη Γερμανία» εξήγησε.

ΠΗΓΗ: NEWS247

Δημοφιλή