Δημοπρατούνται προσωπικά είδη της Όντρεϊ Χέπμπορν με τιμές που θα ξεκινούν από τις 100 λίρες

Δημοπρατούνται προσωπικά είδη της Όντρεϊ Χέπμπορν με τιμές που θα ξεκινούν από τις 100 λίρες

Μία συλλογή από ρούχα και προσωπικά είδη της ηθοποιού Όντρεϊ Χέπμπορν θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι φανατικοί θαυμαστές της.

Ο οίκος Christie's επιβεβαίωσε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί μία δημοπρασία στο Λονδίνο, 24 χρόνια μετά τον θάνατο της μεγάλης σταρ, με κομμάτια από τη μεγάλη γκαρνταρόμπα της Χέπμπορν.

Τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν, ανήκουν στην οικογένεια τής μεγάλης Βρετανίδας ηθοποιού και εκτιμάται ότι οι τιμές τους θα ξεκινούν από τις 100 λίρες και θα φτάνουν τις 80 χιλιάδες. Στα βασικά κομμάτια της συλλογής περιλαμβάνονται ένα παλτό Burberry, με εκτιμώμενη τιμή από 6.000 έως 8.000 λίρες, μια συλλογή από παπούτσια μπαλαρίνες και ένα μπλε σατέν κοκτέιλ φόρεμα από τον Hubert de Givenchy, έναν από τους αγαπημένους σχεδιαστές της Χέπμπορν.

Επίσης, προς δημοπράτηση θα τεθεί και μία σειρά φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο της ηθοποιού καθώς και διάφορα αναμνηστικά από τις ταινίες της. Η Χέπμπορν χρησιμοποιούσε για τις σημειώσεις της τυρκουάζ μελάνι και ένα σενάριο με τα σχόλιά της για την ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις» εκτιμάται ότι θα πωληθεί από 60 έως 80 χιλιάδες λίρες.

«Σε μία προσπάθεια να ενώσουμε όλους εκείνους που έχουν συναισθήματα αγάπης για αυτήν, έχουμε επιλέξει μια συλλογή αντικειμένων που θα τα μοιραστούμε με τους θαυμαστές της που συνεχώς αυξάνονται», δήλωσαν οι γιοί της, Λούκα Ντότι και Σον Χέπμπορν Φερέρ. «Είμαστε έτοιμοι να εμπιστευτούμε τον οίκο Christie's σε αυτήν την πώληση και με μεγάλη χαρά επιθυμούμε να μοιραστούμε το πνεύμα της, μέσω αυτής της πώλησης, με όλους όσοι απολαμβάνουν τις ταινίες της, την αισθητική της και ακολουθούν την ανθρωπιστική της δράση», πρόσθεσαν.

Τον Δεκέμβριο του 2006, μια μαύρη σατέν βραδινή τουαλέτα σχεδιασμένη από τον Givenchy για τον πιο διάσημο χαρακτήρα της ηθοποιού, την Χόλι Γκολάιτλι, πωλήθηκε από τον οίκο Christie's για 456.200 λίρες. Το φόρεμα αναμενόταν να μην υπερβεί τις 70.000.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του οίκου στις 27 Σεπτεμβρίου, μαζί με μια ηλεκτρονική πώληση που θα είναι ανοικτή για υποβολή προσφορών από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Η συλλογή θα προβληθεί στο κοινό σε έκθεση του οίκου δημοπρασιών από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Δημοφιλή