ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/06/2017 08:28 EEST | Updated 19/06/2017 08:28 EEST

Οι 5 «χρυσοί» κανόνες για να γίνετε πρωταθλητής ταχύτητας στη...μπύρα

Gisela Schober via Getty Images
MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 21: Marie Nasemann, Darya Strelnikova, Sophie Hermann, model and stepdaughter of Uschi Glas and Viviane Geppert attend the 'Beauty Beee girls only Wiesn' in the Kaeferschaenke beer tent at Oktoberfest at Theresienwiese on September 21, 2016 in Munich, Germany. (Photo by Gisela Schober/Getty Images)

Εντάξει, προφανώς το να πίνεις μπύρα δεν είναι ακριβώς «επιστήμη», ούτε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική ή «προπόνηση» για να το κάνετε. Ωστόσο, για Α ή Β λόγους, μπορεί σε κάποια περίπτωση να θέλετε να πιείτε...μεγάλες ποσότητες σχετικά γρήγορα- και σε αυτή την περίπτωση, ο Λιούις Κεντ, Αμερικανός «πρωταθλητής» beer-mile (ναι, είναι αυτό που νομίζετε- αγώνας με τρέξιμο και κατανάλωση μπύρας- για την ακρίβεια, τρέχουν ένα μίλι πίνοντας 4 μπύρες) στο FloTrack Beer Mile World Championships είχε δώσει κάποιες σχετικές συμβουλές στο mensjournal.com- οι οποίες παρουσιάζονται σε δημοσίευμα του loaded.co.uk.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1- Οι μπύρες να είναι ελαφριές, δηλαδή με περιεκτικότητα 4% και κάτω, για να «κατεβαίνουν» εύκολα.

2- Αφήστε την μπύρα να χυθεί ελεύθερα στο λαρύγγι σας αντί να την καταπίνετε σε γουλιές ή να τη ρουφάτε. «Σαν να ρίχνετε νερό στο νεροχύτη» λέει ο Λιούις, επισημαίνοντας πως οι γουλιές θέλουν πολύ χρόνο και κουράζουν τον λαιμό.

3- Μην αναπνέετε: «Πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν φέρετε το ποτήρι ή το μπουκάλι στα χείλη σας, και, ό,τι και αν κάνετε, να'στε σίγουροι πως δεν αναπνέετε ενώ την πίνετε. Χρειάζεστε χώρο στο στόμα σας για να πιείτε και μόνο να πιείτε».

4- Αν δεν τα καταφέρνετε με το #2, πάρτε γουλιές, αλλά μην το παρακάνετε- όσο λιγότερες οι γουλιές, τόσο πιο γρήγορα την κατεβάζετε. «Θέλετε να καταπιείτε μόνο αφού φτάσετε τη μέγιστη ποσότητα που μπορείτε να κρατήσετε στο στόμα σας».

5- Να πίνετε με το αριστερό. Για να μπορείτε- λέει ο Κεντ- με το δεξί να το...«κολλάτε» (high-five) με τους κολλητούς σας όταν... βγείτε πρώτοι.