Στο Μαξίμου με το βλέμμα στην προ ημερησίας στη Βουλή: Η ατζέντα Μητσοτάκη στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Στο Μαξίμου με το βλέμμα στην προ ημερησίας στη Βουλή: Η ατζέντα Μητσοτάκη στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό
Sooc

Το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου από τη μια η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και από την άλλη οι αποκαλύψεις για τη συνομιλία του Πάνου Καμμένου με «ισοβίτη» της πολύκροτης υπόθεσης του «Noor One» δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για υψηλές - και κυρίως θετικές - προσδοκίες για έναν κοινό τόπο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν όχι τόσο στο τι θα πουν οι δυο άνδρες όταν κλείσουν οι πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά στις διαρροές ή και τις επίσημες δηλώσεις που θα ακολουθήσουν και θα επιβεβαιώνουν το χάσμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Έτσι και αλλιώς, στη ΝΔ δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά τα λοιπά, στο ζήτημα των εθνικών θεμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην λεγόμενη εθνική γραμμή κάτι που επανέλαβε και κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι «είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον μας οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, εποικοδομητικές, σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας. Αλλά, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και βέβαια η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης».

Ζητούμενο παραμένει αν και σε ποιον βαθμό ο Κ.Μητσοτακης θα θέσει στον Αλέξη Τσίπρα θέμα Πάνου Καμμένου μετά και τα όσα είδαν το φως για επαφές του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Γιανουσάκη και την ταυτόχρονη εμπλοκή - μέσω των καταγεγραμένων συνομιλιών - του ονόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που οι επίμαχες συνομιλίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας η ΝΔ έφερνε το θέμα στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από τον Κ.Κοντονή, ενώ στο γαλάζιο επιτελείο σημείωναν με νόημα ότι «ο Πάνος Καμμένος αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα» και ορισμένοι εξ αυτών έβαζαν στο τραπέζι ακόμα και θέμα υποβολής πρότασης μομφής εναντίον του.

Δημοφιλή