ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/06/2017 14:18 EEST | Updated 22/06/2017 16:04 EEST

Μακρόν προς Τσίπρα: Δεν τελειώσαμε ακόμη αλλά άνοιξε ο δρόμος

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
French President Emmanuel Macron (R) speaks with Greek Prime Minister Alexis Tsipras as he attends his first European Council in Brussels, on June 22, 2017. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στον Αλέξη Τσίπρα, σε συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για πολύ καλό αποτέλεσμα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Γάλλο Πρόεδρο για τη στήριξή του.

«Τα καταφέραμε, ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» είπε ο Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό για να λάβει την απάντηση από αυτόν: «Σ΄ ευχαριστώ για τη στήριξη».

 

«Δεν τελειώσαμε, ακόμη, άλλα άνοιξε ο δρόμος», φέρεται να είπε ο κ. Μακρόν, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι «πράγματι, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού με προσεκτικά βήματα».

 

Κατά τον διάλογο που είχαν οι δύο ηγετές, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση του να επισκεφθεί την Ελλάδα, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι θα είναι σε επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή στιγμή για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα, να δούμε πότε θα είναι καλύτερα, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε ο Μακρόν.

Εν τω μεταξύ με δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει στις αναρτήσεις του:

«Στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμ.Μακρόν τόσο για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup όσο και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.