ΔΙΕΘΝΕΣ
23/06/2017 06:53 EEST | Updated 23/06/2017 06:54 EEST

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε έκρηξη μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας σε πόλη του Πακιστάν

Naseer Ahmed / Reuters
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Police and rescue officials cover a body after a blast in Quetta, Pakistan June 23, 2017. REUTERS/Naseer Ahmed TEMPLATE OUT TPX IMAGES OF THE DAY

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας του Μπαλουτσιστάν στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, τον τραυματισμό ακόμη 20 και κατέστρεψε ένα όχημα της αστυνομίας, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Έντεκα άνθρωποι είναι νεκροί μέχρι στιγμής και τουλάχιστον ακόμη 20 τραυματίες», δήλωσε ο γιατρός Φαρίντ Άχμεντ, επικεφαλής στο τοπικό νοσοκομείο.

«Μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερις αστυνομικοί νεκροί, ενώ τρεις τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμη γνωστή η αιτία της έκρηξης, επισημαίνοντας όμως ότι στόχος ήταν ένα από τα οχήματά της.

«Η έκρηξη είχε στόχο ένα φορτηγάκι της αστυνομίας που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή. Καταστράφηκε επίσης μια μοτοσικλέτα», επεσήμανε από αστυνομικός Μοχάμεντ Ταρίκ.

Το Πακιστάν είναι αντιμέτωπο εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία με αυτονομιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν στο Μπαλουτσιστάν. Εκατοντάδες στρατιώτες και αντάρτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

Η επαρχία αυτή βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν και το Αφγανιστάν και είναι η μεγαλύτερη του Πακιστάν. Οι περίπου επτά εκατομμύρια κάτοικοί της επαρχίας καταγγέλλουν ότι είναι περιθωριοποιημένοι και ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τους πόρους της σε αέριο και μέταλλα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost