ΔΙΕΘΝΕΣ
04/07/2017 06:17 EEST | Updated 04/07/2017 06:17 EEST

Ερντογάν: Θα φτιάξουμε τα δικά μας αεροπλανοφόρα

Anadolu Agency via Getty Images
ANKARA, TURKEY - JULY 1: President of Turkey and ruling Justice and Development (AK) Party chairman Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during AK Party's provincial meeting in Ankara, Turkey on July 1, 2017. (Photo by Kayhan Ozer/Anadolu Agency/Getty Images)

«Θα φτιάξουμε τα δικά μας αεροπλανοφόρα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τελετή καθέλκυσης ενός πολεμικού πλοίου σε τουρκικό ναυπηγείο τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η κορβέτα Kinaliada ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Τουρκία δεν θα ανεχτεί προσπάθειες μπλοκαρίσματος των στρατιωτικών της πρωτοβουλιών. «Ως μια χώρα που αποσκοπεί στο να καταστεί αυτάρκης στον τομέα της άμυνας μέχρι το 2023, πρέπει να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα» είπε.

«Είμαστε περήφανοι για τις δυνατότητές μας να κατασκευάζουμε πολεμικά πλοία, ειδικά στη ναυπήγηση υποβρυχίων» είπε, σημειώνοντας πως η Τουρκία είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που είναι ικανές να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν πολεμικά πλοία.

Ο Ερντογάν είπε πως 14 προγράμματα κατασκευής πολεμικών πλοίων είναι στη σειρά, ενώ άλλα 10 προγράμματα θα υπογραφούν και αρχίσουν τα επόμενα χρόνια. Όπως υποστήριξε, η τουρκική κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στο ναυτικό, για την «αντιμετώπιση των κινδύνων που αναπτύσσονται στην περιοχή».