ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2017 16:42 EEST | Updated 04/07/2017 18:08 EEST

Η συγγνώμη του ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις Μπογδάνου

Με ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ ζητά συγνώμη για τις δηλώσεις του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σήμερα, Τρίτη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής την οποία παρουσιάζει κάθε μεσημέρι.

Ο κ. Μπογδάνος στο βίντεο φαίνεται να αναφέρει πως πίσω από την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου βρίσκονται πρώην σύντροφοι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα στο15:32 ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Θέλω να πω ότι είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος (σσ είναι) στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια, πρέπει να σου πω. Να του πει είστε καλά, χρειάζεστε κάτι ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργό σε πρωθυπουργό ».

Ο ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντας «ανάρμοστες και αδόκιμες» της αναφορές του δημοσιογράφου αναφέρει πως ο κ. Μπογδάνος «άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού» ενώ υπογραμμίζει ότι «εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους υπό τον όρο να (...) μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανήρτησε τι ακριβώς είπε γιατί δεν... το ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ.