ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2017 09:02 EEST | Updated 09/07/2017 09:03 EEST

Συρία: Σε εφαρμογή τέθηκε η εκεχειρία στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας

Daily life in the Douma Near Damascus area after the signing of the Cease-fire Memorandum at the Astana Conference  Syria May 6, 2017.  (Photo by Samer Bouidani/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images
Daily life in the Douma Near Damascus area after the signing of the Cease-fire Memorandum at the Astana Conference Syria May 6, 2017. (Photo by Samer Bouidani/NurPhoto via Getty Images)

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) η εκεχειρία που επιτεύχθηκε για τις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη διεθνή προσπάθεια ειρήνευσης στην χώρα που σπαράσσεται από την εξαετή εμφύλια πολεμική σύγκρουση.

Η εκεχειρία επιτεύχθηκε με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ιορδανίας, μέσω μιας “συμφωνίας αποκλιμάκωσης” της έντασης την Παρασκευή, για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των ανταρτών στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Την τήρηση της εκεχειρίας από σήμερα το μεσημέρι στις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας, επιβεβαιώνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά κι αξιωματούχος των ανταρτών, καθώς δεν παρατηρούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί ή ένοπλες συγκρούσεις.

Το παρατηρητήριο με έδρα την Βρετανία, δηλώνει ότι “επικρατεί ηρεμία, ενώ αξιωματούχος των ανταρτών στην πόλη Ντεράα, επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν σημειωθεί πολεμικές συγκρούσεις.

Ωστόσο, δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει τις εξελίξεις ο στρατός της Συρίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post