ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2017 09:54 EEST | Updated 10/07/2017 09:54 EEST

Γιλντιρίμ: Υπενθυμίζουμε πως οι πόροι υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές

Osman Orsal / Reuters
Turkish Prime Minister Binali Yildirim speaks to media next to a polling station during a referendum in the Aegean port city of Izmir, Turkey, April 16, 2017. REUTERS/Osman Orsal

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε σήμερα τους Ελληνοκυπρίους να αποφύγουν να λάβουν «μονομερή μέτρα» μετά την αποτυχία των πιο πρόσφατων συνομιλιών για την επανένωση του νησιού και υποστήριξε πως οι ενεργειακοί πόροι που βρίσκονται γύρω από το νησί ανήκουν και στις δύο πλευρές.

Μιλώντας σε διάσκεψη για την ενέργεια που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιλντιρίμ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι οι πόροι των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές του νησιού.

«Η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων πρέπει να επιδιώξει μια εποικοδομητική προσέγγιση παρά να θέτει εμπόδια στην ειρήνη. Τους συμβουλεύουμε να αποφύγουν μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο», είπε.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά πως οι πόροι υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές», υποστήριξε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Την Τετάρτη αναμένεται η εξέδρα της ENI/Total για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ

Συσκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο μετά το ναυάγιο της διάσκεψης για το Κυπριακό