ΔΙΕΘΝΕΣ
11/07/2017 13:13 EEST | Updated 11/07/2017 13:14 EEST

Συμφωνία ΗΠΑ- Κατάρ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Drew Angerer via Getty Images
WASHINGTON, DC - JUNE 09: U.S. Secretary of State Rex Tillerson delivers a statement regarding Qatar at the State Department, June 9, 2017 in Washington, DC. Tillerson called on Mideast countries to ease the blockade on Qatar. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη, μια συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της, με την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ντόχα ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρεξ Τίλερσον.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχ Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, η χώρα του οποίου έχει μπει στο στόχαστρο των γειτόνων της στον Κόλπο που την κατηγορούν ότι στηρίζει εξτρεμιστικά κινήματα.

«Το Κατάρ και οι ΗΠΑ υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών στο οποίο σκιαγραφούνται οι μελλοντικές προσπάθειες που μπορεί να αναλάβει το Κατάρ για να ενισχύσει τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και να αντιμετωπίσει ενεργά ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο σύμβουλος του Τίλερσον, Ρ.Σ. Χάμοντ.

«Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)